BBQ sauce

BBQ sauce

Ehlena Stormborn

Opskriften giver ca. 8 x 250 ml glas

 

Ingredienser:

  • 1,25 liter ketchup (jeg bruger tomatketchup)
  • 2½ dl eddike
  • 7½ dl brun farin (ca. 750 gram)
  • 10 spsk. soya sauce
  • 5 tsk hvidløgspulver
  • 10 tsk paprikapulver
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk chili (New Mexico)

 

Vandbadshenkogning:

  1. Alle ingredienser hældes i en gryde (mindst 4 liter) og varmes indtil en samlet masse. Smag saucen til, om den evt. kræver mere salt eller mere chili (den kan laves stærkere ved smag).
  2. Gør henkogningsgryden klar. Sørg for at have en klud eller plade i bunden af gryde, og fyld op med varmt vand. Vandet skal have samme temperatur som saucen.
  3. Hæld saucen på rengjorte glas. De behøver ikke være steriliseret, men de skal være rene og intakte.
  4. Tør glaskanten med eddike. Hæld lidt eddike i vandet i gryden til henkogning også. Det tager kalk-pletterne på glassene så de ikke skal vaskes efter henkogning.
  5. Lågene på glassene lukkes straks og glassene sættes på kluden/bundpladen i gryden til henkogning.
  6. Hæld vand ved, indtil alle glas er dækkes af 2-3 cm vand.
  7. Skru op for varmen indtil vandet bulder koger (store bobler).
  8. Start tiden for henkogning som er 20 min for BBQ sauce i glas op til 500 ml.
  9. Sørg for at der altid er mindst 2-3 cm vand over låget på glassene. Hvis det er nødvendigt, så top op med nyt kogende vand undervejs så vandstanden holdes og vandet hele tiden koger.
  10. Efter de 20 min., slukkes varmen og glassene skal stå 10 min i det varme vand inden de må trækkes op.
  11. Træk dem op med en glastang og sæt dem på et håndklæde/viskestykke til naturlig afkøling, så de forsegler naturligt.

 

BBQ saucen kan spises med det samme.

 

Den kan opbevares i køleskabet efter åbning i 2-4 uger. Samme tid gælder hvis man ikke henkoger den, så opbevares den også "frisk" i køleskabet i 2-4 uger.

 

Andre krydderier kan bruges med samme opskrift.

 

Opbevares mørkt og køligt i op til 1 år.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar