
Kartoffel/porre suppe
Ehlena StormbornShare
Opskriften giver ca. 6 x 1 liters glas
Ingredienser:
• 6 store porre i skiver
• 4 kg kartofler i tern
• Hønsebouillon
• Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne, træk stivelsen ud af dem i 3 x 20 min i iskoldt vand.
- Rens porrerne godt og skær dem ud i ringe a ca. 1-2 cm i tykkelsen.
- Blanchér både porrer og kartofler i kogende vand i 3 min (kan springes over)
- Fordel i glassene, krydr med salt og peber.
- Fyld op med kogende bouillon indtil 2½ cm fra glaskanten.
- Fjern luftboblerne. Genjuster luftrummet til kanten af glasset, 2½ cm fra madvare til kant. Tør kanten med eddike. Hæld resten af eddiken i vandet. Låg på glassene.
- Sæt glassene i bunden af gryden med det varme vand og luk låget.
- Skru op for varmen indtil du kan høre at det koger.
- Så skrues der mere op indtil låseventilen popper op.
- Vent i 10 minutter mens luften udskiftes af damp.
- Sæt vægten på udluftningsventilen og få trykket op på 11psi/måler eller 10psi/vægt. Sæt uret til 35 minutter for op til ½ liters glas og 40 minutter for 1 liters glas.
- Sluk for varmen og lad trykket i trykhenkogningsgryden falde naturligt.
- Når låseventilen falder ned, vent yderligere 10 minutter inden låget taget af.
- Vent 10 minutter før glassene tages op ad gryden.
Ved genopvarmning, blend suppen helt glat og smag den til med frisk fløde og top gerne af med ristede bacontern og/eller sprøde rugbrødstern.
Der skrælles kartofler.
Kartofler i tern efter de har været i vand og de rensede porrer, klar til at komme på glas.
Det blev til 4 glas med kartofler og porrer, og 3 glas kun med kartofler i denne omgang. Der var ca. 6 kg kartofler og 6 store porrer.
Fyld med bouillon (jeg brugte et mix af grøntsags og hønse) og klar til gryden.
Gryden sat til at varme, fyldt med glas.
Færdige glas med den lækreste kartoffel/porre suppe, klar til at varmes, blendes og smages til med fløde.
1 kommentar
Takker den vil jeg prøve