Syltede kirsebær

Syltede kirsebær

Ehlena Stormborn

Opskriften giver ca. 4 x ½ liters glas

Ingredienser:

·                  1 kg kirsebær uden sten

·                  6 dl vand

·                  4 spsk. citronsaft (købt)

·                  300 gram sukker

·                  2 vaniljestænger

Opløs sukkeret i vandet og tilsæt vaniljekorn + stangen.

Når massen koger, hæld de udstenede kirsebær i. Kog kirsebær i ca. 10 minutter. Smag til med citronsaften og evt. ekstra sukker.

Fordel kirsebær i glassene og overhæld med væsken. Luk låget.

Henkog i vandbad i 15 minutter for glas op til 500 ml

Henkog i vandbad i 20 minutter for glas op til 1 liter

 

TIP: Brug 1 glas til kirsebærsauce ved, at lave en jævning af 1 dl saft fra glasset tilsat 1-2 spsk. maizena. Hæld jævningen tilbage og varm det hele op indtil den er tyknet tilpas. Kog 1 minut og server.

 

TIP: Der kan tilsættes lidt Amaretto (eller andet mandel-smagene likør) for ekstra god smag; tilsættes enten ved syltningen eller ved opvarmning til kirsebærsauce.

 

TIP: Kirsebær kan også syltes rå, dvs. uden opvarmning i væsken. Her lægges kirsebær direkte på glas, overhældes med den kogende væske. Luk låget strakt og henkog 25 minutter for alle glas op til 1 liter.

 

Nedenfor: frisk plukkede, danske kirsebær

Udstening med en ølflaske og et sugerør.

Udstenede kirsebær klar til gryden

I gryden med sukker, vand og vanilje

10 minutters kogning tager lidt af farven (men det betyder ikke noget)

Henkogte kirsebær på glas, klar til julens kirsebærsauce


Tilbage til blog

1 kommentar

Det ser meget lækkert ud. Er det sure kirsebær du bruge eller “almindelige” kirsebær ?

Mette Greisen

Indsend en kommentar