
Syltede kirsebær
Ehlena StormbornShare
Opskriften giver ca. 4 x ½ liters glas
Ingredienser:
· 1 kg kirsebær uden sten
· 6 dl vand
· 4 spsk. citronsaft (købt)
· 300 gram sukker
· 2 vaniljestænger
Opløs sukkeret i vandet og tilsæt vaniljekorn + stangen.
Når massen koger, hæld de udstenede kirsebær i. Kog kirsebær i ca. 10 minutter. Smag til med citronsaften og evt. ekstra sukker.
Fordel kirsebær i glassene og overhæld med væsken. Luk låget.
Henkog i vandbad i 15 minutter for glas op til 500 ml
Henkog i vandbad i 20 minutter for glas op til 1 liter
TIP: Brug 1 glas til kirsebærsauce ved, at lave en jævning af 1 dl saft fra glasset tilsat 1-2 spsk. maizena. Hæld jævningen tilbage og varm det hele op indtil den er tyknet tilpas. Kog 1 minut og server.
TIP: Der kan tilsættes lidt Amaretto (eller andet mandel-smagene likør) for ekstra god smag; tilsættes enten ved syltningen eller ved opvarmning til kirsebærsauce.
TIP: Kirsebær kan også syltes rå, dvs. uden opvarmning i væsken. Her lægges kirsebær direkte på glas, overhældes med den kogende væske. Luk låget strakt og henkog 25 minutter for alle glas op til 1 liter.
Nedenfor: frisk plukkede, danske kirsebær
Udstening med en ølflaske og et sugerør.
Udstenede kirsebær klar til gryden
I gryden med sukker, vand og vanilje
10 minutters kogning tager lidt af farven (men det betyder ikke noget)
Henkogte kirsebær på glas, klar til julens kirsebærsauce
1 kommentar
Det ser meget lækkert ud. Er det sure kirsebær du bruge eller “almindelige” kirsebær ?