Vandglasset æg

Vandglasset æg

Ehlena Stormborn

Opskriften er for 1 x 2 liters patentglas


Ingredienser:

• 15 frisklagte æg, rene (de må ikke vaskes eller være fra køl)
• 1 dl vandglas fra Borup
• 8 dl vand fra hanen


Fremgangsmåde:

1. Placer forsigtigt æggene i glasset, fordel dem godt så de alle kan være der.
2. Bland 1 dl vandglas med 8 dl vand i en kande, rør godt rundt så al vandglas fordeles.
3. Hæld blandingen over æggene indtil alle æg er dækket og der er så lidt luft i glasset som muligt.
4. Luk glasset med klipsen og marker datoen på glasset.
5. Opbevar glasset køligt og mørkt i op til 2 år.


Ved brug, slås æggene ud enkeltvis.

Sørg for at bruge en ren ske hver gang der tages et æg fra glasset.


Svar på kommentar: Æg tåler ikke temperaturforskellen særlig godt, hvorfor der kan opstå fugt omkring ægget fra køl til stuetemperatur, hvilket gør det ekstra udsat for bakterier (ikke kun salmonella). Derfor anbefales det, at bruge friske, uvaskede æg der ikke har været nedkølet i forvejen.
Tilbage til blog

1 kommentar

Hvorfor må de ikke være fra køl

Lone

Indsend en kommentar